fredag 17 juni 2016

5+3, mvc..


Har tagit mig friheten att boka in ett tiiidigt ultraljud. För min sinnesfrids skull, för att jag vill det, och för att det kommer dröja flera veckor till min sega hemklinik vill ge mig tid. Alla andra jag följer som gjort IVF där jag sett datum osv har fått ultraljud tidigare än mina planerade 8+1, så jag fixar nu själv. Är långledig nästa vecka och tänkte ta en tripp till storstaden, där det tack och lov kryllar av mottagningar som gör allt från KUB till mhv till tidiga ultraljud. Fick en tid onsdag nästa vecka. Visst, det är bara 6+1 då och det finns en risk att man inte ser hjärtslag om jag förstått saken rätt, men man bör iaf kunna se om det finns något. Och just nu är något bättre än inget! Och hoppet om att få se hjärtslag finns ju. Hoppas hoppas. I övrigt har jag försökt skriva in mig på mvc (jag måste ha specialistvarianten på grund av mina övriga sjukdomar) men det har verkligen inte gått. Varje dag har de telefontid i rätt många timmar, typ 7-14, men telefonkön är fylld hur tidigt som helst. Har försökt få tag i dem utan framgång hela veckan. Som tur är, är jag så framfusig att jag ringde specialistmvc direkt (man ska gå via vanliga mvc egentligen) så att jag fick ut recept på mina blodförtunnande sprutor. Tänk om den blivande mamman är sådan att hon inte vet eller förstår att en sån sak kan vara jätteviktig att börja med i tid? Ska det kunna gå veckor då utan att få info alls? Känns inte riktigt ok. Ibland är det bra att vara lite bestämd av sig, så gott det går..

Har slutat med Lutinus. Inte så nervöst som det kunnat vara, av den enkla anledningen att jag måste ju sluta någon gång, det måste göras. Bara att ta itu med det, få det gjort. Väldigt trevligt att slippa kladdet, och något mindre uppsvullen är jag (fortfarande som en säl större delen av tiden). Brösten är fortfarande väldigt ömma så antingen hänger effekten kvar lite eller är det graviditeten. Isåfall hade jag aldrig missat det, för de är verkligen väldigt ömma! Fortsatt väldigt kissnödig. Går oftare än vanligt och blir verkligen AKUT kissnödig när det är dags! Inte alls som vid urinvägsinfektion så det är hormonerna som spökar. Tror inte det är möjligt med påverkan av graviditetsdiabetes så tidigt även om tanken slår en.. Sen är jag förbaskat hungrig. Något mindre sötsugen (även om en rejäl chokladkaka gick ner igår!) men salta saker är najs. Oliver! Chips! Mat mat mat! Alltså den som kommer emellan den här kvinnan och hennes måltider eller toabesök, den lever farligt ;)

Nu är det helg och jag ska jobba långa dagar både lördag och söndag innan en hel ledig vecka brer ut sig. Vad jag ska sova! Och äta! (haha) Och städa, för det orkar jag inte göra efter jobbet som det är nu. Och så ska jag tjuvkika på bebisgrejer fast mannen säger att jag inte ska. Lite roligt kan jag väl få ha fast det kanske är "i onödan"!

Hoppas ni får en fin helg alla där ute, att ni som ruvar mår bra, att ni som plussat slipper oro och ni som gör varken eller slipper vara sådär knäppa som ruvande och gravida kan vara med all oro och noja ;)


1 kommentar:

  1. Har tänkt kommentera flera gånger men hittar inte riktigt orden. Läser och hejar och hoppas på dig och att allt går fint! <3

    SvaraRadera